Yhdistys

rkslogoVuonna 1968 perustettiin Rauman Palveluskoiraharrastajat ry, jonka perustajajäseniä olivat Mauri Laine, Veikko Saarinen, Timo Elkomaa, Ville Mantsinen ja Reino Lehtinen. Yhdistys toimi puhtaana palveluskoirayhdistyksenä 1970-luvun loppupuolelle asti, mutta pikkuhiljaa riveihin tuli mukaan myös seurakoirarotujen edustajia. Niinpä 1980-luvun alussa, Tauno Salosen puheenjohtajakaudella yhdistyksen nimi muutettiin Rauman Käyttö– ja Seurakoirat ry:ksi.

RKS on usean Satakunnan alueen yhdistyksen emoseura ja malli. Meillä on edustajamme myös Satakunnan Kennelpiirissä, Suomen Palveluskoiraliitossa sekä Suomen Agilityliitossa.

RKS:n toiminta-ajatuksena on toimia monipuolisen koiraharrastuksen äänenkannattajana ja edistäjänä Rauman seudulla sekä alueen koirakulttuurin ohjaajana ja tiedottajana.

Nykyään yhdistyksessä on yli 400 jäsentä. Aktiivista koulutus– ja kilpailutoimintaa järjestetään palveluskoirasektorin lisäksi Tokossa, Agilityssä ja pelastuskoirapuolella unohtamatta myöskään kotikoirien yhteiskuntakelpoisuuteen tähtäävää koulutusta, junnutoimintaa ja koiranäyttelyitä.

RKS ry onkin joka kevät mukana järjestämässä Rauman koiranäyttelyä, joka on jo saavuttanut vakiintuneen ja suositun aseman monien maassamme pidettävien koiranäyttelyiden joukossa.

Yhdistyksen toiminnan keskipisteenä on Susivuoren koulutus– ja kilpailukenttä sekä siellä sijaitseva, talkoovoimin rakennettu oma maja.

Kentälle ovat kaikki tervetulleita, myös te, jotka ette tähtää kilpailutoimintaan tai vasta suunnittelette koiran hankintaa!