Ilmoittautuminen syksyn agilitykoulutuksiin

KURSSIT TÄYNNÄ!

Kurssit pidetään Eurajoella RKS:n hallissa osoitteessa Lapijoentie 6.
Ryhmät kokoontuvat joka toinen viikko. Ryhmissä treenaavilla tulee olla RKS:n agilitylisenssi (ei koske alkeiskurssia ja Hoopersia). Koiran rokotusten pitää olla voimassa. 6 kerran kurssin hinta on 84 € ja 4 kerran kurssin hinta on 56 €. Kurssimaksusta tulee lasku, joka näkyy myös AgiWebissä. Haku ryhmiin 07.08.2022 mennessä alla olevan linkin kautta:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQLpkVHLjQyNQLLchb5XrJSHwd7pDK
D9F_kqBk6pDFDFGLlQ/viewform

PARILLISET VIIKOT:

Helppoa ratatreeniä ja perusohjaustekniikoita
8.9. alkaen klo 17.30–19, 4 koirakkoa / 4 kertaa
Kouluttaja: Riia Salonen
Kurssi on suunnattu koirille, joille esteet ovat vähintään alkeiskurssin verran tuttuja. Kontakteja ja keppejä ei välttämättä tarvitse vielä osata. Tarkoituksena on kerrata jo opittua ja harjoitella perusohjaustekniikoita. Tunnilla on valmis rata, jonka jokainen koirakko saa suorittaa oman tasonsa mukaisesti osissa. Ohjaaja tutustuu rataan ensin ilman koiraa ja saa tarvittaessa apua oikean ohjauksen valitsemiseen kouluttajalta. Kouluttaja on aktiivinen harrastaja ja kilpailee 2.luokassa maxikoirallaan.

Tavoitteellisten ratatreeni
8.9. alkaen klo 19-21, 6 koirakkoa / 6 kertaa
Kouluttaja: Helena Heino
Kurssilla treenamme tavoitteellisesti ratatreeniä. Koirakon tulee osata kaikki esteet ja olla kilpaillut virallisissa kilpailuissa. Tavoitteena on kehittyä niin ohjaajana kuin koirakkona kurssin aikana. Kurssin vetäjältä löytyy monen vuoden agilitytausta erilaisten koirien kanssa aina arvokisoihin asti.

PARITTOMAT VIIKOT:

Hyvän mielen harrasteryhmä
17.8. alkaen klo 17-19, 6 koirakkoa / 6 kertaa
Kouluttaja: Laura Vahteristo
Kurssi on tarkoitettu harraste koirakoille, joille esteet ovat jo pääosin hallussa. Kontakteja ei välttämättä tarvitse osata, mutta niitä ei myöskään kurssilla pääsääntöisesti opetella. Tarkoituksena on vahvistaa koirakon yhdessä tekemistä ja mielekästä harrastamista, hyvällä mielellä. Pääsääntöisesti treenien alkuun ryhmä kokoaa treeniradan ja vuorollaan suorittaa joko rataa tai pätkää radasta. Kurssin vetäjä on itse harrastaja, jonka kokemus agilitystä koostuu treeneistä, mutta ei niin kisakentiltä. Kurssin vetäjälle lähellä sydäntä kuitenkin on harrastaminen ja yhdessä tekeminen koiran kanssa.

1-2 luokan ratatreeniä
14.9. alkaen klo 19-21, 6 koirakkoa / 4 kertaa
Kouluttaja: Henna Aho
Kurssilla treenataan erilaisia 1-2 luokan agilityratoja. Koirakon tulee osata kaikki esteet, mutta virallisista kisoista ei tarvitse olla startteja. Kurssin ideana on saada varmuutta ratatekemiseen ja treenit voi tehdä kisanomaisesti. Kurssin vetäjä on harrastanut agilityä tavoitteellisesti yli 4 vuotta ja käynyt monipuolisesti erilaisten kouluttajien treeneissä.

Hoopers
01.09. alkaen klo 16.30-18.30, 6 koirakkoa / 6 kertaa
Kouluttaja: Liisa Niemeläinen
Treeneissä rakennetaan noin 1-2 luokan rata, jota tehdään osissa. Taitoja ei tarvitse olla koko radan ohjaamiseen kerralla, mutta peruasiast olisi hyvä osata. Hoopersissa ei ole hyppyjä eikä pysähdyksiä, joten se sopii vaikka iäkkäämmällekin koiralle, mutta toimii myös hyvin agilitykoiralle kouluttaessa koiraa itsenäiseen suorittamiseen kaukana ohjaajasta.

Kisaamaan tähtäävät juniorikoirat

01.09. alkaen klo 19-21, 6 koirakkoa / 6 kertaa
Kouluttaja: Jaana Leino
Soveltuu koirakoille, jotka tähtäävät kisaamaan. Kontaktiesteet tai kepit ei tarvitse olla valmiita, mutta aloitettuna. Ryhmä sopii 1-2 vuotiaille koirille. Kouluttaja on aloittanut agilityn noin 9 vuotta sitten. Tällä hetkellä harrastaa aktiivisesti kolmen australianpaimenkoiran kanssa maajouekkuetasolla. Kouluttaja haluaa panostaa koirien hyvään perusosamiseen, joka on vankka perusta, johon on helppo rakentaa taitoa ja tekniikkaa päälle.

Alkeiskurssi
04.09. alkaen klo 17-19, 6 koirakkoa / 6 kertaa
Kouluttaja: Anja Alanen
Alkeiskurssilla opetetaan koiraa pysymään lähdössä, perusohjausta ja esteet sekä estekohtaiset säännöt. Kurssin vetäjä on harrastanut vuodesta -96. Ensimmäinen koira basenji ja kaksi seuraavaa koiraa espanjanvesikoiria, tällä hetkellä myös lainakoira jackrusselinterrieri. Kaikki koirat basenjia lukuunottamatta ovat agility -ja hyppyvalioita.

AGISÄHLY:

Agisähly
Sählyä Uotilan palloiluhallissa sunnuntaisin klo 17-18.30 koulujen alettua. Mukaan rohkeasti pelailemaan! Mailaakin voidaan alkuun lainata, jos tarve. Ei erillistä ilmoittautumista. Kausimaksu noin 100 € / kausi. Tiedustelut: Terhi / 044 5332778

RKS:n treeniryhmien yleiset toimintaohjeet:

 • Saavu ajoissa paikalle ja ulkoiluta koirasi kunnolla ennen treenejä. Agility on
  fyysinen laji, on syytä varata aikaa koirasi ja itsesi lämmittelyyn ja
  jäähdyttelyyn (noin 15 min.)
 • Parittomilla viikoilla treenit alkava radan rakentamisella, johon kaikki
  ryhmäläiset osallistuvat
 • Sovitaan yhdessä treenijärjestys
 • On suotavaa seurata myös muiden ryhmäläisten treenejä ja olla paikalla
  koko treenin ajan. Katsomalla toisten harjoittelua voi oppia vielä enemmän.
 • Omien treenien kuvaaminen on hyvin kannattavaa – videoiden katsominen
  on varsin opettavaista
 • Ota treeneihin mukaan koiralle mieluisa palkka (reilusti makupaloja ja lelu),
  vesikuppi ja mahdollinen taukomatto
 • Jos et pääse treeneihin paikalle, ilmoita siitä treenien vetäjälle niin sinua ei
  odoteta turhaan. Voit myydä paikkasi eteenpäin (esim. RKS agiharrastajat
  Facebook-ryhmässä)
 • Tutustuthan hallin sääntöihin:
  https://docs.google.com/document/d/1BgfexCp1Y-g0IT9wySs-qP-
  gMT19g8_LzLFzuAJ4hPE/edit
 • Käytetään hallissa puhtaita keinonurmelle soveltuvia kenkiä.
 • Pidäthän koiraasi silmällä hallissa, pissasakko on 20€/vahinko
 • Muistetaan aina olla reiluja harrastuskavereillemme, niin koirille kuin muille
  ryhmäläisille!