Junnut

Juniorijaoksen toiminta

Lajiesittelyt

Agility
Agility on esteratakilpailu koirille. Esteet pitää radalla suorittaa mahdollisimman nopeasti tietyssä järjestyksessä, mistä vastaa koiran ohjaaja. Agility on urheilulaji, joka vaatii paljon niin koiralta kuin ohjaajaltakin, ja erityisesti yhteistyön pitää toimia. Se kuitenkin sopii kaikenikäisille ja on yleensä hauskaa yhdessätekemistä.

Toko
Tokossa eli tottelevaisuuskoulutuksessa pyritään opettelemaan tokokokeissa vaadittavia liikkeitä ja taitoja. Harrastaakseen ei kuitenkaan tarvitse pyrkiä kokeisiin, sillä jokaisen koiran päivittäiseen elämään on hyvä kuulua perustottelevaisuus. Tärkeässä roolissa on myös koirakon yhteistyö.

Rally-toko
Rally-tokossa yhdistyy piirteitä agilitystä, tokosta ja koiratanssista. Siinä suoritetaan rataa kyltiltä toiselle, ja jokaisesta löytyy tehtävä, joka koirakon pitää suorittaa. Tärkeintä tässä lajissa on iloinen ja yhtenäinen suoritus.

Junior Handler
Junior Handler on nuorten koiranesittämiskilpailu, joita järjestetään koiranäyttelyiden yhteydessä. Siinä tavoitteena on esittää koira mahdollisimman rodunomaisesti oikean rotukehän tapaan. Junior Handler -treenit toimivat siis samalla myös näyttelytreeneinä.