Junnut

Juniorijaoksen toiminta

Paljon toivotut junnutreenit ovat taas täällä!

Tervetulleita ovat kaikki alle 18-vuotiaat koirineen. Alaikärajaa treeneihin ei ole, kunhan jokainen lapsi pystyy hallitsemaan koiran. Tarpeen tullen myös vanhemmat ovat tervetulleita treeneihin lasten kanssa. Mikäli oma koira ei ole johonkin lajiin sopiva, on mahdollisuus lainakoiraan.

Treenien tarkoituksena on tutustuttaa nuoria koiraharrastukseen ja antaa mahdollisuus hyvän mielen treeneihin ilman tasovaatimuksia. Treenit pidetään Rks:n hallissa Eurajoella, osoitteessa Lapijoentie 6, Eurajoki.

Treenipäivät ovat lauantait 5.9., 12.9., 19.9., 3.10., 17.10., 24.10., 31.10., 21.11., 28.11. ja 5.12. klo 12-13.

Nuoren tulee olla seuran jäsen, pelkästään vanhemman jäsenyys ei riitä (hakemuksen voi jättää nettisivuilta). Treenien hinta on 20€ koko syyskaudelta. Ilmoittautumiset osoitteeseen toko@rks.fi.

Kerrothan ilmoittautuessasi seuraavat asiat:

  1. Ohjaajan nimi ja ikä
  2. Koiran rotu, ikä ja sukupuoli
  3. Mahdollinen aiempi harrastuskokemus / jos sitä ei ole
  4. Huoltajan puhelinnumero, josta tarvittaessa saa jonkun kiinni treenien aikana
  5. Yhteiseen whatsapp ryhmään liitettävän henkilön numero, jossa jaetaan infoa ja voi ilmoittaa esim. poissaoloista

juniorivastaava / Emmi Mäkinen

Lajiesittelyt

Agility
Agility on esteratakilpailu koirille. Esteet pitää radalla suorittaa mahdollisimman nopeasti tietyssä järjestyksessä, mistä vastaa koiran ohjaaja. Agility on urheilulaji, joka vaatii paljon niin koiralta kuin ohjaajaltakin, ja erityisesti yhteistyön pitää toimia. Se kuitenkin sopii kaikenikäisille ja on yleensä hauskaa yhdessätekemistä.

Toko
Tokossa eli tottelevaisuuskoulutuksessa pyritään opettelemaan tokokokeissa vaadittavia liikkeitä ja taitoja. Harrastaakseen ei kuitenkaan tarvitse pyrkiä kokeisiin, sillä jokaisen koiran päivittäiseen elämään on hyvä kuulua perustottelevaisuus. Tärkeässä roolissa on myös koirakon yhteistyö.

Rally-toko
Rally-tokossa yhdistyy piirteitä agilitystä, tokosta ja koiratanssista. Siinä suoritetaan rataa kyltiltä toiselle, ja jokaisesta löytyy tehtävä, joka koirakon pitää suorittaa. Tärkeintä tässä lajissa on iloinen ja yhtenäinen suoritus.

Junior Handler
Junior Handler on nuorten koiranesittämiskilpailu, joita järjestetään koiranäyttelyiden yhteydessä. Siinä tavoitteena on esittää koira mahdollisimman rodunomaisesti oikean rotukehän tapaan. Junior Handler -treenit toimivat siis samalla myös näyttelytreeneinä.