Junnut

Juniorijaoksen toiminta

Juniorijaos järjestää toimintaa ympäri vuoden päiväkoulutuksista viikoittaisiin treeneihin. Suurin osa toiminnastamme on täysin ilmaista. Mukaan pääsevät kaikki alle 18-vuotiaat, edes koiran puuttuminen ei ole este. Pyrimme järjestämään sellaista toimintaa, jota junnut ovat itse toivoneet, ja toiveita ja ehdotuksia saakin aina lähettää jaostovastaavalle. Tälle sivulle pyritään aina ilmoittamaan kaikesta toiminnasta, mutta kannattaa myös liittyä Facebookissa ryhmään ’RKS Junnut’.

Kesäkaudella treenaamme keskiviikkoisin RKS:n kentällä klo 18-19 touko- ja kesäkuun ajan, heinäkuun pidämme taukoa, ja palailemme taas elo- ja syyskuuksi. Tarkoitus olisi tutustua erilaisiin lajeihin, joita koiran kanssa voi harrastaa: agility, rally-toko, toko ja junior hander/näyttelyt. Näiden lisäksi mahdollisuuksien mukaan pidämme vesipelastus- ja/tai palveluskoiralajitreenit. Eri lajeista lyhyet esittelyt löydät alempaa. Käymme myös yhdessä lenkillä muutaman kerran kauden aikana.

Treenien tavoitteena on parantaa koiran ja ohjaajan yhteistyötä ja opettaa koirankäsittelytaitoja. Tarkoituksena olisi myös tutustua tasapuolisesti eri lajeihin ja mahdollisuuksiin niiden harrastamisessa. Kaikki treenit suunnitellaan niin, että niin vasta-alkajat kuin kokeneemmatkin pääsevät harjoittelemaan oman tasonsa mukaisesti.

Mukaan treeneihin voi tulla koska vain. Ensimmäisiin treeneihin voi tulla tutustumaan ja katselemaan, jonka jälkeen vaaditaan sitova ilmoittautuminen ja RKS:n jäsenyys, mikäli haluaa jatkaa ryhmässä. Mikäli jäi jotain kysyttävää treeneihin liittyen, ota rohkeasti yhteyttä jaostovastaavaan!

Mukavia treenihetkiä!

Emma Beckingham (juniorijaoksen vastaava)

Syksyn alustavat treenipäivät
7.8. Agility
14.8. Toko
21.8. Junior Handler/Näyttelyt
28.8. Rally-toko
4.9. Lenkki
11.9. Agility
18.9. Toko/Rally-toko
25.9. Kauden päätös

Lajiesittelyt

Agility
Agility on esteratakilpailu koirille. Esteet pitää radalla suorittaa mahdollisimman nopeasti tietyssä järjestyksessä, mistä vastaa koiran ohjaaja. Agility on urheilulaji, joka vaatii paljon niin koiralta kuin ohjaajaltakin, ja erityisesti yhteistyön pitää toimia. Se kuitenkin sopii kaikenikäisille ja on yleensä hauskaa yhdessätekemistä.

Toko
Tokossa eli tottelevaisuuskoulutuksessa pyritään opettelemaan tokokokeissa vaadittavia liikkeitä ja taitoja. Harrastaakseen ei kuitenkaan tarvitse pyrkiä kokeisiin, sillä jokaisen koiran päivittäiseen elämään on hyvä kuulua perustottelevaisuus. Tärkeässä roolissa on myös koirakon yhteistyö.

Rally-toko
Rally-tokossa yhdistyy piirteitä agilitystä, tokosta ja koiratanssista. Siinä suoritetaan rataa kyltiltä toiselle, ja jokaisesta löytyy tehtävä, joka koirakon pitää suorittaa. Tärkeintä tässä lajissa on iloinen ja yhtenäinen suoritus.

Junior Handler
Junior Handler on nuorten koiranesittämiskilpailu, joita järjestetään koiranäyttelyiden yhteydessä. Siinä tavoitteena on esittää koira mahdollisimman rodunomaisesti oikean rotukehän tapaan. Junior Handler -treenit toimivat siis samalla myös näyttelytreeneinä.