Junnut

Nuorisojaoksen toiminta

Juniorijaos järjestää toimintaa ympäri vuoden päiväkoulutuksista viikottaisiin treeneihin. Suurin osa toiminnastamme on täysin ilmaista. Mukaan pääsevät kaikki alle 18-vuotiaat, edes koiran puuttuminen ei ole este. Pyrimme järjestämään sellaista toimintaa, jota junnut ovat itse toivoneet, ja toiveita ja ehdotuksia saakin aina lähettää jaostovastaavalle. Tälle sivulle pyritään aina ilmoittamaan kaikesta toiminnasta, mutta kannattaa myös liittyä Facebookissa ryhmään ’RKS Junnut’.

Kesän treenikausi aloitetaan toukokuussa. Treenit pidetään joka keskiviikko klo 18-19 RKS:n kentällä. Ruohokentän kunnosta riippuen treenaamme siinä tai sitten agilitykentällä. Mikäli tähän tulee muutoksia, ilmoitetaan niistä aina etukäteen. Ensimmäiset treenit ovat 8.5. Kaikki ovat tervetulleita, eikä erillistä ilmoittautumista ole. Näissä treeneissä tutustutaan koiraharrastukseen, eikä niihin tuleminen edellytä vielä mihinkään. Jos päättää haluavansa jatkaa ryhmässä, tulee nuoren liittyä RKS:n jäseneksi. Koiran tulee myös olla rokotettu ja hallinnassa niin, että nuori pärjää myös ilman vanhempiaan. Mitään ei kuitenkaan tarvitse osata etukäteen. Mikäli sinulla ei ole omaa koiraa, mutta olet silti kiinnostunut toiminnastamme, laita rohkeasti viestiä, niin tiedän varata sinua varten lainakoiran!

Kesäkauden treenit jatkuvat touko- ja kesäkuun ajan, heinäkuun pidämme taukoa, ja palailemme taas elo- ja syyskuuksi. Tarkoitus olisi tutustua erilaisiin lajeihin, joita koiran kanssa voi harrastaa: agility, rally-toko, toko ja junior hander/näyttelyt. Näiden lisäksi mahdollisuuksien mukaan pidämme vesipelastus- ja/tai palveluskoiralajitreenit. Eri lajeista lyhyet esittelyt löydät alempaa. Käymme myös yhdessä lenkillä muutaman kerran kauden aikana.

Treenien tavoitteena on parantaa koiran ja ohjaajan yhteistyötä ja opettaa koirankäsittelytaitoja. Tarkoituksena olisi myös tutustua tasapuolisesti eri lajeihin ja mahdollisuuksiin niiden harrastamisessa. Kaikki treenit suunnitellaan niin, että niin vasta-alkajat kuin kokeneemmatkin pääsevät harjoittelemaan oman tasonsa mukaisesti.

Mukavia treenihetkiä!

Emma Beckingham (juniorijaoksen vastaava)

Rauma Show

Raumalla järjestetään kerran vuodessa kaikille roduille näyttely, Rauma Show, 18.-19.5. Näyttelystä lisää tietoa löytyy sen nettisivuilta. RKS osallistuu Rauma Show:n järjestämiseen ja myös junnuilla on oma tehtävänsä: kehähuolto. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että junnut kiertävät kehissä ja vievät sinne mm. eväitä ja nauhoja. He myös kuljettavat tulokset toimistoon. Päivän päätteeksi isoissa kehissä junnut ovat myös avustaneet palkintojen kanssa.

Kaikki hommat ovat helppoja ja niihin opastetaan. Samalla pääsee näkemään, millaista koiranäyttelyssä oikeasti on ja tutustumaan erilaisiin koiriin ja ihmisiin. Työntekijät toki myös tullaan palkitsemaan. He saavat myös päivän aikana ruoan ja makkaraa/lettua.

Työvuorot ovat klo 9-12 ja 12-15 molempina päivinä. Ota vaikka kaveri mukaan ja ilmoittaudu sähköpostilla beckingham.emma@gmail.com kumpana päivänä ja mihin aikaan pääsisit töihin. Kiitos jo etukäteen teille kaikille!

Lajiesittelyt

Agility
Agility on esteratakilpailu koirille. Esteet pitää radalla suorittaa mahdollisimman nopeasti tietyssä järjestyksessä, mistä vastaa koiran ohjaaja. Agility on urheilulaji, joka vaatii paljon niin koiralta kuin ohjaajaltakin, ja erityisesti yhteistyön pitää toimia. Se kuitenkin sopii kaikenikäisille ja on yleensä hauskaa yhdessätekemistä.

Toko
Tokossa eli tottelevaisuuskoulutuksessa pyritään opettelemaan tokokokeissa vaadittavia liikkeitä ja taitoja. Harrastaakseen ei kuitenkaan tarvitse pyrkiä kokeisiin, sillä jokaisen koiran päivittäiseen elämään on hyvä kuulua perustottelevaisuus. Tärkeässä roolissa on myös koirakon yhteistyö.

Rally-toko
Rally-tokossa yhdistyy piirteitä agilitystä, tokosta ja koiratanssista. Siinä suoritetaan rataa kyltiltä toiselle, ja jokaisesta löytyy tehtävä, joka koirakon pitää suorittaa. Tärkeintä tässä lajissa on iloinen ja yhtenäinen suoritus.

Junior Handler
Junior Handler on nuorten koiranesittämiskilpailu, joita järjestetään koiranäyttelyiden yhteydessä. Siinä tavoitteena on esittää koira mahdollisimman rodunomaisesti oikean rotukehän tapaan. Junior Handler -treenit toimivat siis samalla myös näyttelytreeneinä.