TOKO ja Rally-Toko


Tokojaoksen toiminta

Tokojaos vastaa TOKOn, rally-tokon, DOBOn ja Nose Workin kursseista, koulutuksista ja kokeista / kilpailuista. Toiminta voidaan vuoden osalta jakaa kolmeen osaan:

– syyskauteen (1.9.-31.12., toiminta järjestetään RKS Hallilla Eurajoella)
– kevätkauteen (1.1.-30.4., toiminta järjestetään RKS Hallilla Eurajoella)
– kesäkauteen (1.5.-31.8., toiminta järjestetään Susivuoren kentällä Raumalla)

Tokojaoksen halliaika kaudella 2022-2023:
Kurssit ja omatoimitreenit maanantaisin klo 16-21.


Tokojaoksen aktiivijäsenet kaudella 2023:

Jaosvastaava: Marianne Vataja / rks.tokojaos (a) gmail.com
Kurssivastaava: Suvi Grönberg
Omatoimitreenivastaava: Sanna Tetri
Koe- ja kilpailuvastaava: Mimoza Vierikko
Nose Work -vastaava: Mimoza Vierikko
Sponsorivastaava: Sanna Tetri
Kalustovastaava: Liisa Niemeläinen
Tiedotusvastaava: Henna Junnila

Kurssit

Kursseja julkaistaan vähintään kolme kertaa vuodessa, mutta pitkin kautta saattaa tulla esimerkiksi yksittäisiä lisäkursseja. Syys- ja kevätkaudella kurssit järjestetään pääsääntöisesti RKS Hallilla Eurajoella, poikkeuksena esimerkiksi alkusyksyn kurssit, joita voidaan järjestää vielä ulkona kentällä (maininta kurssiselosteessa).

Kentällä mahtuu treenaamaan helposti jopa kolme ryhmää samaan aikaan. Ryhmien koko kentällä voikin olla yleensä hieman suurempi (n. 6 koirakkoa), sillä kentällä on reilusti tilaa. Kentällä kurssit ovat aina tiistaisin ja keskiviikkoisin.

Hallissa kurssit järjestetään yleensä puolikkaalla hallilla, jolloin hallissa voi pyöriä samanaikaisesti kaksi kurssia. Hallin kursseille suositus osallistujamäärästä on neljä (4) koirakkoa, sillä tilaa on vähemmän. Hallissa kurssit ovat talvikaudella 2022-2023 maanantaisin.

Kursseille etusijalla ovat RKS:n jäsenet, mutta mikäli tilaa jää, kursseille voidaan ottaa myös seuran ulkopuolisia. Kurssien hinta on tavallisesti 10€ / kurssikerta. Kurssien vetäjät ovat pääsääntöisesti aktiivijäseniämme.

Haku kevään kursseille:
Haku kesän kursseille:
Haku syksyn kursseille:

Tulevat kurssit näet täältä: http://rks.fi/lajit/toko/toko-ja-rally-tokokoulutukset/

Koulutuspäivät

Tokojaos järjestää myös yksittäisiä koulutuspäiviä. Koulutuspäivien kouluttajat ovat yleensä ulkopuolisia kouluttajia, jolloin myös koulutuspäivän hinta suhteessa kursseihin on kalliimpi (yleensä noin 35€ / koulutus). Koulutuspäivät sijoittuvat pääsääntöisesti viikonloppuihin. Mikäli paikkoja on rajoitetusti tai kysyntää on paljon, etusijalla koulutuksiin ovat tokojaoksen aktiivijäsenet, kurssikouluttajat ja talkoilijat.

Tulevat koulutuspäivät näet tämän sivun alaosasta.

Tavoitteellisten ryhmät

Vuodesta 2021 tokojaos on järjestänyt koulutusta tavoitteellisille TOKO- ja rally-tokoharrastajille. Tavoitteellisten ryhmissä yhden koulutuskerran hinta on 30€/krt ja ryhmään valittu sitoutuu osallistumaan kaikille kerroille tai myymään treenikerran itse, mikäli ei pääse osallistumaan jollekin treenikerralle. Tavoitteellisten ryhmien treenit sijoittuvat syys- ja kevätkaudelle, jolloin treenit järjestetään hallissa noin kerran kuukaudessa. Hakuaika ryhmiin on kesäisin ja valinnoissa etusijalla on tokojaoksen aktiivijäsenet (kurssikouluttajat, jaoksen aktiivijäsenet ja talkoilijat).

Kaudella 2021-2023 TOKOn tavoitteellisia on kouluttanyt Tarja Melakari. TOKOn tavoitteellisten ryhmään valittiin viisi koirakkoa.

Kaudella 2022-2023 Rally-tokon tavoitteellisia kouluttaa Jaana Karppinen.
ALO/AVO-ryhmään valittiin viisi koirakkoa, sekä VOI/MES-ryhmään viisi koirakkoa.

Syksyllä 2023 tavoitteellisia TOKOssa ja rally-tokossa valmentaa Nina Manner. Lue lisää täältä:

http://rks.fi/haku-tokon-ja-rally-tokon-valmennusryhmaan/

Ryhmätreenit (ns. omatoimitreenit)

Tokojaos tarjoaa hallivuoroja harrastajille edullisempaan hintaan. Ryhmätreenien hinta syyskaudella 2023 on 40€ / kausi. Treenipäivät ovat maanantaisin ja treeniaikaa on tarjolla noin 1-3h / viikko. Tarkemmat treeniajat ilmoitetaan suljetussa Facebook-ryhmässä, mihin pääsee osallistumismaksun maksamisen jälkeen.

Ryhmätreeneissä halli on siivottu agilityesteistä, jolloin treeneissä voi harjoitella mm. TOKOn pidempiä liikkeitä tai vaikka rally-tokon rataa porukalla.

Ryhmätreeneihin voit ilmoittautua täältä: http://rks.fi/lajit/toko/tokojaoksen-omatoimitreenit/

HUOM! Ryhmätreeneissä on läsnä aina myös muita koirakoita, eli kyseessä ei ole omatoimitreeni, jolloin halli olisi vain yhden koirakon käytettävissä. Mikäli haluat ostaa omatoimitreenivuoroja, jolloin saat hallin kokonaan omaan käyttöösi, ohjeet siihen löydät täältä: http://rks.fi/halli/.

Kokeet ja kilpailut

Tokojaos järjestää kokeita ja kilpailuja tällä hetkellä TOKOssa, rally-tokossa ja Nose Workissä. Kokeita ja kisoja järjestetään niin RKS:n hallissa Eurajoella, kuin Susivuoren kentällä Raumalla. Tapahtumien määrä riippuu jäsenten aktiivisuudesta, sillä ilman toimivaa talkoo- ja kisa-/koetoimikuntaa järjestäminen ei ole mahdollista. Mikäli siis haluaisit lisää kotikisoja, ilmoittaudu mukaan järjestämään kisoja!

Tulevat kokeet ja kilpailut löydät täältä: http://rks.fi/lajit/toko/tokokokeet-ja-rally-tokokisat/

Aktiivijäseneksi?

Haluaisitko osallistua tokojaoksen toimintaan tai sen suunnitteluun aktiivisemmin? Kiinnostaako kurssien vetäminen tai kokeiden/kilpailuiden järjestäminen? Haluaisitko, että juuri tietty kouluttaja kävisi kouluttamassa tai että kotikisoja järjestettäisiin useammin?

Seura on yhtä kuin seuran jäsenet ja seuratoiminta on meille kaikille harrastus. Kukaan ei siis saa palkkaa aktiivina toimimisesta, joten mitä enemmän meillä on jäseniä puuhaamassa, sitä helpompaa ja kevyempää sekä suunnittelu sekä toteuttaminen on ja sitä enemmän pystymme järjestämään toimintaa!

Aktiivijäsenenä toimiminen on kuitenkin ennen kaikkea palkitsevaa! Saamme yhdessä kehitettyä seuran toimintaa juuri siihen suuntaan, kuin on tarve. Aktiivijäsenet ja aktiivisesti talkoilevat ovat myös aina etusijalla kursseihin ja koulutuksiin, joten pääset varmasti osallistumaan juuri niiden kouluttajien koulutuksiin, joita olet itse ollut järjestämässä.

Mikäli haluat suunnitella tulevaisuutta kivassa porukassa, ota yhteyttä Marianneen sähköpostitse rks.tokojaos (a) gmail.com!