Toko- ja rally-tokokoulutukset

Kurssilla harjoitellaan muun muassa positiivista vahvistamista, rauhoittumista halliympäristössä, katsekontaktia, palkkaamista, ohittamista ja asioista luopumista. Laajennetaan omistajan työkalupakkia koiran kanssa toimimiseen ja opetellaan opettamaan koiraa oppimaan uutta. Kurssilla käytetään naksutinta ja opetetaan koiralle palkkasana. Kirjoita ilmoittautumisen yhteydessä itsestäsi ja koirastasi pieni esittely, joka sisältää oman koirahistoriasi ja perustiedot teistä koirakkona. Olethan valmis tekemään myös pieniä kotitehtäviä kurssikertojen välissä. Kurssi sisältää viisi treenikertaa ja mukaan otetaan viisi koirakkoa. Kurssin hinta RKS:n jäsenille 50 euroa. Kurssi alkaa 3.10. ja treenit pidetään torstaisin RKS:n hallilla Eurajoella klo 20-21. Kouluttajana toimii Mervi Tavia. Ilmoittautuminen 22.9. klo 9 alkaen Merville, mervi.tavia@gmail.com.

Palkkaus ja motivaatio kouluttamisessa ja arjessa -kurssi sopii koirakoille, joilla on vaikeuksia löytää sopiva palkka koulutukseen tai niille, jotka haluavat opetella leikkimään koiransa kanssa. Opetellaan luopumaan ja rauhoittumaan leikin ohella. Sopii niin kotikoirille, harrastusta aloittavalle tai jo pidemmällä oleville. Tutustumme koiraan, mikä asia motivoi tai innostaa koiraa tekemään asioita. Haemme sen oikean tai toisenlaisen palkkauksen koiralle. Koulutus määräytyy koirakon mukaan. Alaikäraja on 5kk.

Kurssi sisältää neljä treenikertaa ja mukaan otetaan kuusi koirakkoa/kurssi. Kurssin hinta 32 euroa. Kurssi alkaa 5.9. ja treenit pidetään torstaisin RKS:n kentällä. Voit valita kahdesta eri ryhmästä, klo 17-18 tai klo 18-19. Kouluttajana toimii Hanna Gustafsson.

Ilmoittautuminen 26.8. alkaen Hannalle, hanna.m.gustafsson@luukku.com

Oletko osallistunut tänä kesänä rally-tokon alkeis- tai jatkokurssille? Haluaisitko vielä jatkaa treenaamista syksymmälle?

Tule mukaan rally-tokon perustaitojen kertauskurssille! Kurssilla keskitytään alkeis- ja jatkokurssilla opittujen taitojen vahvistamiseen sekä näiden yhdistämiseen ehjäksi ratasuoritukseksi. Kurssille voivat osallistua alkeis/jatkokurssin käyneet tai vastaavat taidot hallitsevat koirakot. Kurssin harjoitukset tehdään jokaisen koirakon tason mukaan edeten kohden omia tavoitteita.

Kurssi järjestetään torstaisin 12.9.-31.10. klo 20-21 RKS:n hallilla Eurajoella. Ryhmään otetaan viisi koirakkoa ja kurssin hinta on 80 euroa. Kouluttajana kurssilla toimii Mimoza Vierikko.

Hae kurssille 15.-25.8. lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toko@rks.fi otsikolla ”Rally-tokon kertauskurssi” ja vastaamalla viestikentässä seuraaviin kysymyksiin:

1. Ohjaajan nimi

2. Koiran kutsumanimi+rotu+ikä

3. Aikaisemmin käymäsi kurssit

4. Toiminta RKS:ssa (kouluttajana toimiminen, talkoilut)

Kaikille kurssille hakeneille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 1.9.2019. Kurssille valitut sitoutuvat talkoilemaan RKS:n kevään rally-tokokisoissa.

Tokojaos järjestää tavoitteellisesti rally-tokoa harrastaville mahdollisuuden saada ohjattua koulutusta koko syksyn!

Virva Sundell (esittely alla) tulee kouluttamaan RKS:n jäsenille kolme kuuden kerran kurssia lokakuusta joulukuuhun. Kurssit järjestetään sunnuntaisin klo 15-18 RKS:n hallilla seuraavina päivinä:
6.10., 20.10., 3.11., 17.11., 1.12. ja 15.12.
Ryhmät kootaan tason mukaan, mutta ainakin ALO/AVO- ja VOI/MES-ryhmät järjestetään, kolmas ryhmä hakijoiden perusteella. Kullekin ryhmälle varataan noin 50-55 minuuttia ja ryhmään valitaan enintään viisi koirakkoa. Kurssin hinta on 100 euroa.

Hakuaika kursseille on 11.-20.8. Kursseille haetaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toko@rks.fi ja vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:
1. Ohjaajan nimi, sähköposti
2. Koiran nimi, rotu ja ikä
3. Harrastustausta ja tavoitteet
4. Toiminta RKS:ssa (kouluttajana toimiminen, talkoilut, aikaisemmat kurssit)
5. Minkä tasoiseen ryhmään haet?
6. Toiveet koulutukselta?

Kursseille valittavat sitoutuvat olemaan käytettävissä RKS:n joukkueeseen rally-tokon arvokisoissa sekä talkoilemaan RKS:n kevään kisoissa.

Kaikille ryhmiin hakeneille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 1.9.2019.

Kouluttajan esittely:
Olen Virva Sundell, ulvilalainen eläinalan ammattilainen ja innokas koiraharrastaja. Minulla on ollut oma koira vuodesta 2012 ja olen kouluttanut muita koirakoita vuodesta 2013.

Omiksi lajeiksi ovat koiralajien kirjosta valikoituneet TOKO ja Rally-Toko, joita harrastan berninpaimenkoirani Väinön (BH, TK2, RTK4) kanssa. Väinön kanssa olimme myös rally-tokon valtakunnallisen valmennusrenkaan jäseninä kauden 2018. Olen suorittanut arkitottelevaisuus- sekä rally-tokokoulutusohjaaja ja TOKOn koetoimitsija kurssit.

Kouluttajana olen suora ja vaativa, mutta kannustava. Pyrin luomaan koulutuksiin avoimen ja rennon tunnelman, jossa sekä koirien että ohjaajien on mukava oppia.

Tokojaos järjestää RKS:n jäsenille toko-, rally-toko-, arkitottelevaisuus- ja pentukursseja. Jos et ole vielä RKS:n jäsen, voit laittaa jäsenhakemuksen RKS:n kotisivujen kautta, http://rks.fi/yhdistys/jasenhakemus/. Kurssit pidetään Susivuoren koulutuskentällä.

Syksyn kursseille ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 3.7. klo 18. 

Kursseille haetaan lähettämällä ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen toko@rks.fi. Muista laittaa otsikoksi kurssin nimi. Jos haet monelle eri kurssille, lähetä jokaisesta oma erillinen hakemus. Kurssikuvaukset löydät alta.

Kurssihakemuksen viestikenttään tarvitaan seuraavat tiedot:
1. Koiran ohjaajan nimi (henkilö joka osallistuu kurssille koiran kanssa)?
2. Koiran kutsumanimi?
3. Koiran rotu/monirotuinen?
4. Koiran sukupuoli?
5. Koiran ikä kurssin alkaessa?
6. Oletko RKS:n jäsen vai vasta jättänyt hakemuksen?

Kurssipaikan saaneet ovat velvollisia talkoilemaan vähintään kaksi tuntia RKS:n loppuvuoden tapahtumissa.
Kursseille hakeneille ilmoitetaan kurssille mahtumisesta viimeistään 18.7.

Pentukurssi
Pentukurssille voivat osallistua kurssin alkaessa 19 vk-10 kk ikäiset pennut. Pentujen kanssa harjoitellaan mm. kontaktia ohjaajaan, häiriöistä luopumista, luoksetuloa, hihnassa kävelyä, ohitustilanteita ja rauhoittumista. Pentukurssilla pyritään yhteisen tekemisen kautta luomaan hyvä pohja yhteistyölle koiran ja ohjaajan välillä.
Torstaisin klo 19-20 ajalla 1.-29.8.
Kurssille otetaan enintään 6 koirakkoa. Kurssimaksu 40 euroa.
Kouluttajana Emmi Mäkinen

Rally-tokon alkeiskurssi 
Kurssilla harjoitellaan rally-tokokisoissa vaadittavia taitoja aivan alkeista lähtien; katsekontaktin pitämistä, kylttitelineiden ja tötsien joukossa kulkemista, eteen istumista ja sivulle siirtymistä, eri asentoja sekä lajin sääntöjä.
Torstaisin klo 20-21 ajalla 1.-29.8. 
Kurssille otetaan enintään 6 koirakkoa. Kurssimaksu 40 euroa.
Kouluttajana Suvi Nieminen

Tokon alkeiskurssi
Kurssilla harjoitellaan tottelevaisuuskokeissa vaadittavia taitoja aivan alkeista lähtien; katsekontaktin pitämistä, paikallaoloa, maahanmenoa, sivulletuloa, seuraamista, luoksetuloa jne.
Tiistaisin klo 19-20 ajalla 6.8.-3.9.
Kurssille otetaan enintään 6 koirakkoa. Kurssimaksu 40 euroa.
Kouluttajana Heidi Rismala

Rally-tokon jatkokurssi
Kurssilla keskitytään alkeiskurssilla opittujen taitojen vahvistamiseen sekä näiden yhdistämiseen ehjäksi ratasuoritukseksi. Kurssille voivat osallistua alkeiskurssin käyneet tai vastaavat taidot hallitsevat koirakot. Kurssin harjoitukset tehdään jokaisen koirakon tason mukaan edeten kohden omia tavoitteita.
Torstaisin klo 18-19 ajalla 25.7.-22.8.
Kurssille otetaan enintään 6 koirakkoa. Kurssimaksu 40 euroa.
Kouluttajana Lea Törmä