Agility


Vuoden agilitykoira valitaan SAGIn rankingin perusteella jokaisessa säkäluokassa. Tulokset tarkistetaan rankingista 31.12. Valioitumiset tulee ilmoittaa agilityjaokselle lomakkeelle, jonka linkki julkaistaan agiharrastajat fb-ryhmässä joulukuun aikana.


Lisenssit

Jokaisella Suomen Agilityliiton alaisuudessa järjestettäviin kilpailuihin osallistuvalla tulee olla joko A- tai B-lisenssi

Lisenssitietoa

Lisenssi sisältää vakuutuksen lisenssin haltijalle (ei koiralle).Kaikki lisenssit (A, B ja C) sisältävät Sporttiturvan (Pohjolan urheiluvakuutus), joka on voimassa kilpailuissa, harjoituksissa ja näihin liittyvillä meno- ja paluumatkoilla sekä ulkomailla (korkeintaan 3 kk pituisilla matkoilla) samoin edellytyksin kuin Suomessa.

Vakuutusturva päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 70 vuotta.

Mikäli lisenssinlunastajalla on oma urheiluvammat kattava tapaturmavakuutus, hän voi lunastaa lisenssin ilman vakuutusta. Vakuutusyhtiön vakuutustodistus on tällöin toimitettava Suomen Agilityliitolle. Todistus on voimassa lisenssikauden tai siihen asti, kunnes lisenssinhaltija toisin ilmoittaa.

Lisenssi A – kilpailulisenssi 18 v. tai yli oleville ohjaajille

Lisenssi A oikeuttaa lisenssinhaltijan osallistumaan liiton myöntämiin virallisiin kilpailuihin sekä muihin Suomen Agilityliiton ohjauksen ja valvonnan alaisuudessa järjestettäviin tapahtumiin.

Lisenssi B – kilpailulisenssi alle 18 v. ohjaajille

Lisenssi B oikeuttaa lisenssinhaltijan osallistumaan liiton myöntämiin virallisiin kilpailuihin sekä muihin Suomen Agilityliiton ohjauksen ja valvonnan alaisuudessa järjestettäviin tapahtumiin.

B-lisenssin saa lunastaa viimeisen kerran sinä vuonna, kun henkilö täyttää 17 vuotta. B-lisenssin lunastaminen edellyttää huoltajan suostumusta.

Lisenssi C – harrastajalisenssi

C-lisenssi oikeuttaa lisenssinhaltijan osallistumaan muihin Suomen Agilityliiton ohjauksen ja valvonnan alaisuudessa järjestettäviin tapahtumiin, mutta ei virallisiin kilpailuihin.

Harrastajalisenssi (C-lisenssi) voidaan kesken lisenssikauden muuttaa kilpailulisenssiksi (A- tai B-lisenssi).


Talkootoiminta agilitykisoissa

Talkootoiminta on tärkeä osa yhdistystoimintaa. Agilitykisat ovat agilityjaoksen kannalta erittäin tärkeitä tapahtumia ja ne ovat agilityjaoksen pääasiallinen tulonlähde. On toivottavaa, että jäsenet ottavat osaa kisatapahtumiin, joissa jokaiselle löytyy varmasti mieluisia tehtäviä.  Kilpailujen järjestämisen edellytyksenä on, että talkooväkeä on riittävästi.

Talkootyöhön voi osallistua harrastajan puolesta myös esim. perheenjäsen tai tuttava. Tällöin talkooilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava kenen puolesta työ tehdään.

Tulevat seuran järjestämät kilpailut löytyvät RKS:n nettisivuilta www.rks.fi . Talkoisiin ilmoittaudutaan agiharrastajien fb-ryhmässä.