Agilitykoulutukset syksy 2023

Kurssit pidetään Eurajoella RKS:n hallissa osoitteessa Lapijoentie 6.
Ryhmät kokoontuvat joka toinen viikko. Ryhmissä treenaavilla tulee olla RKS:n agilitylisenssi (ei koske alkeiskurssia ja Hoopersia). Koiran rokotusten pitää olla voimassa. Yhden treenikerran hinta on 15€. Kurssien pituus 4-8 kertaa. Kurssimaksusta tulee lasku MyClubiin. Ilmoittautuminen linkistä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFrWuwhjhxSQ83BrxjiA9WCrUfOYA6bx5nhy-9BJQWDMMP2g/viewform

PARILLISET VIIKOT:

Tavoitteellisten ryhmä (Pasi Savila)

Tavoitteellisille esteet osaaville koirakoille joilla halua oppia ja kokeilla lyhyillä ratapätkillä eri ohjaustekniikoita, radan Lukutaitoa ja ohjauslinjojen sekä ajoituksen treenaamista. Optimaalista ”hauskanpitoa” agilityssä. Maksimi 6 koirakkoa. Treenit ovat parillisten viikkojen torstaina 7.9 alkaen klo 19-21. Treenejä on yhteensä 8krt.

Agilityn harrasteryhmä (Laura Vahteristo)

Harraste agilityä. Parillisten viikkojen torstaisin klo 17-19 hyvän mielen rata treeniä. Ryhmään otetaan 6 koirakkoa.  Parillisilla viikoilla hallilla on valmis rata pohja, jota on tarkoitus muokata koirakkojen tason mukaan.  Treenit sopivat kaikille agilityn alkeet omaaville koirakoille. Treenit ovat parillisten viikkojen torstaina 24.8 alkaen klo 17-19. Treenejä on yhteensä 8krt.

PARITTOMAT VIIKOT:

Kisaavien rataryhmä (Jaana Leino)

Nuorille kisaamisen aloittaneille koirille. Esteiden tulisi olla hallussa taikka vähintään hyvällä mallilla kohti ratavalmiit. Jos ajatuksesi on kisata tavoitteellisesti, olet valmis pistämään kroppaa peliin sekä poistumaan mukavuusalueelta, tämä on oikea ryhmä. Kouluttajana olen kannustava, mutta myös vaativa. Treenit ovat parittomien viikkojen torstaina 31.8 alkaen klo 19-21. Treenejä on yhteensä 8krt.

Ratatreeniä ja ohjaustekniikoita (Mira Björkroth)

Kurssilla treenataan ratatreeniä ja erilaisia ohjaustekniikoita monipuolisesti. Kontakteja ei välttämättä tarvitse vielä osata. Rataa treenataan koirakon tason mukaan ja kilpailukokemusta ei vaadita. Kouluttaja on aktiivinen harrastaja ja kilpailee omalla koirallaan. Treenit ovat parittomien viikkojen torstaina 17.8 alkaen klo 17-19. Treenejä on yhteensä 8krt.

Agilityn alkeet höntsämeiningillä (Riia Salonen)

Agilityn alkeiskurssi rennolla otteella. Käydään läpi perusasioita, lähdössä pysyminen, palkalle hakeutuminen ja opetellaan alkeita itsenäiselle hyppysuoritukselle ja putkelle. Keskustellaan esteiden turvallisesta opettamisesta ja suorittamisesta. Sopii niin aikuisille lajia harrastamattomille koirille kuin pikkupentuiän ohittaneille nuorille.  Kurssi sopii erinomaisesti niille jotka haluavat kokeilla lajia kuten myös niille jotka haluavat edetä tavanomaista kurssia rauhallisemmassa tahdissa. Koiran perushallinta tulee olla kunnossa. Treenit ovat parittomien viikkojen sunnuntaina 3.9 alkaen ja yhteensä 5krt. Treenit ovat aamulla klo 10 –>.

Hoopersin alkeet (Lea Törmä)

Hoopers on agilityn kaltainen laji, jossa koiraa ohjataan kauko-ohjauksella suorittamaan ennalta määrätty rata. Radalla on kahdenlaisia esteitä: läpijuostavia (hoop ja putki) ja kierrettäviä (tynnyri ja veräjä). Hyppyjä eikä agilitylle tyypillisiä takaakiertoja tai hyppyjen tiukkoja käännöksiä ole ollenkaan. Hoopille ja putkelle lähestymiset ja poistumiset ovat joko suoria tai loivia. Hoopersradan linjat esteeltä toiselle ovat suoraviivaisia.

Hoopersin alkeiskurssilla harjoitellaan kaikkien esteiden suorittamista ja taitojen karttuessa yhdistellään esteitä muutaman esteen ratapätkiksi. Kurssille voivat osallistua koirakot, jotka haluavat aloittaa hoopersin aivan alusta. Myös keväällä lajiin tutustumassa olleet voivat tulla mukaan. Ratatreeniä ei kurssilla kuitenkaan tehdä.

Kurssille osallistuvan koiran tulee olla hallinnassa (esim. luoksetulo, paikalla pysyminen) ja pystyä treenaamaan muiden koirien läsnä ollessa. Varsinaiset treenit tehdään yksi koirakko kerrallaan, mutta ryhmän muut koirakot voivat olla hallissa samaan aikaan. Ikäraja kurssille on 10 kuukautta.

Kurssikertoja on syksyn aikana kuusi: 30.8., 27.9., 25.10., 8.11., 22.11. ja 6.12. Kurssikertojen välissä kurssilaisille suositellaan osallistumista hoopersin yhteistreeneihin ja mahdollisuuksien mukaan ulkopuolisen kouluttajan koulutuksiin. Treenit ovat klo 19-21.

Penturyhmä 6-12kk ikäisille (Marjo Heino)

Nuorille koirille n. 6-12kk ikäisille. Harjoitellaan perustaitoja ja ohjauksia. Puolikkaaseen halliin Lean hoopersin kanssa samaan aikaan eli treenit ovat 30.8, 27.9, 25.10, 22.11 ja 6.12 klo 19-21.

Hoopersin rataryhmä (Liisa Niemeläinen)

Ryhmässä rakennetaan yhdessä 1-2 luokan tasoisia harjoitusratoja, joissa hiotaan erilaisia ohjauskuvioita. Tavoitteena on, että vuonna 2024 uskallettaisi lähteä kisaamaan. Kisaaminen ei kuitenkaan ole tärkeintä vaan hauska harrastus oman koiran kanssa. Treenejä on syyskaudella kuudet, vuorotellen Tiina Jaakkolan treenien kanssa. Treenit ovat klo 17-19.

AGISÄHLY:

Agisähly
Sählyä Uotilan palloiluhallissa sunnuntaisin klo 17-18.30 koulujen alettua. Mukaan rohkeasti pelailemaan! Mailaakin voidaan alkuun lainata, jos tarve. Ei erillistä ilmoittautumista. Kausimaksu noin 100 € / kausi. Tiedustelut: Terhi / 044 5332778

RKS:n treeniryhmien yleiset toimintaohjeet:

 • Saavu ajoissa paikalle ja ulkoiluta koirasi kunnolla ennen treenejä. Agility on
  fyysinen laji, on syytä varata aikaa koirasi ja itsesi lämmittelyyn ja
  jäähdyttelyyn (noin 15 min.)
 • Parittomilla viikoilla treenit alkava radan rakentamisella, johon kaikki
  ryhmäläiset osallistuvat
 • Sovitaan yhdessä treenijärjestys
 • On suotavaa seurata myös muiden ryhmäläisten treenejä ja olla paikalla
  koko treenin ajan. Katsomalla toisten harjoittelua voi oppia vielä enemmän.
 • Omien treenien kuvaaminen on hyvin kannattavaa – videoiden katsominen
  on varsin opettavaista
 • Ota treeneihin mukaan koiralle mieluisa palkka (reilusti makupaloja ja lelu),
  vesikuppi ja mahdollinen taukomatto
 • Jos et pääse treeneihin paikalle, ilmoita siitä treenien vetäjälle niin sinua ei
  odoteta turhaan. Voit myydä paikkasi eteenpäin (esim. RKS agiharrastajat
  Facebook-ryhmässä)
 • Tutustuthan hallin sääntöihin:
  https://docs.google.com/document/d/1BgfexCp1Y-g0IT9wySs-qP-
  gMT19g8_LzLFzuAJ4hPE/edit
 • Käytetään hallissa puhtaita keinonurmelle soveltuvia kenkiä.
 • Pidäthän koiraasi silmällä hallissa, pissasakko on 20€/vahinko
 • Muistetaan aina olla reiluja harrastuskavereillemme, niin koirille kuin muille
  ryhmäläisille!