Toimintasuunnitelma 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

 Yleistä

Kauden avajaiset pyritään järjestämään keväällä. Jatketaan koko jäsenistölle tarkoitettuja yhteisiä tapaamisia erilaisten koiraharrastukseen liittyvien teemojen parissa. Pyritään saamaan uusia harrastajia mukaan toimintaan eri lajeihin, myös peruskursseille ilman kilpailullisia tavoitteita.

 

Luonnetestit 2016

Luonnetestit on anottu pidettäväksi 2.-3.7.2016 ja 3.-4.9.2016. Kesän testistä vastaavat Jorma Tikkanen ja Mervi Savolainen, syksyn testistä Paula Sievilä ja Leena Uskali-Leskinen, ilmoittautumista Mirja Elkomaa-Tikkanen. Testeistä täytetään ensin toinen päivä ja jos kysyntää, myös toinen päivä. Kulujen peittämiseksi minimiosallistujamäärä on 16 koirakkoa/testi. Tuomareina molemmissa testeissä toimii Jorma Lankinen ja Sirpa Heilä.

 

Tiedotus

Jäsenistölle julkaistaan kevättiedote ja syystiedote sähköisesti yhdistyksen internetsivuilla. Yhdistyksen nettisivut pidetään ajan tasalla. Yhdistyksen sivuilla ei julkaista yritysten ilmoituksia (koskee myös keskustelupalstaa ja facebook-ryhmää). Raumalainen ja nettisivut on edelleen yhdistyksemme tiedotuskanava.

 

Maja, kenttä ja kalusto 

Keväällä pidetään majan ja kentän siivoustalkoot.

Kentälle laitetaan resurssien mukaan kohtuullisin kustannuksin salaojaputki, jotta majan edustan märin paikka saadaan kuivaksi. Selvitetään Ravakka-rahoituksen mahdollisuutta isompien hankkeiden osalta. Näyttelyjaos ei osallistu kentän kunnostukseen.

Porttiin laitetaan uusi lukko jonka avaimet eivät sovi majaan. Yksi avaimista on käytettävissä hätätapauksissa (esim. loukkaantuneen hakeminen autolla kentältä).

 

Kartoitetaan majan kuntoa ja nurmikenttää kunnostetaan resurssien mukaan.

 

 

Agilityjaos

Talvikauden agilityharjoitukset pidetään Paneliassa “Sika-Areenalla”.
Kesäkauden agilityharjoitukset pidetään Susivuoren koirakentällä.

Järjestetään Match Show 10.1.2016 Paneliassa.

Epävirallisia kilpailuja järjestetään resurssien mukaan.

 

 

Virallisia kilpailutapahtumia järjestetään 3 kpl:

* 6.- 7.6.2016
* 22.- 24.7.2016
* 10.- 11.9. 2016

Harrastajainfoja ja luentoja pidetään tarpeen mukaan.

Vanhoja esteitä ja kalustusta kunnostetaan ja uusia hankitaan tarpeen vaatiessa.

Lähetetään harrastajia toimihenkilö – ja koulutusohjaajakursseille tarpeen vaatiessa.

Hankitaan ulkopuolisia kouluttajia tarpeen mukaan
Osallistutaan Rauma show-näyttelyn järjestämiseen. Agilityjaos hoitaa rokotusten tarkastamisen. Tarkastamisesta vastaa Ulla Lahtinen.

Agilityohjaajille järjestetään fysiikkatreenit talviharjoitteluhallilla. Ohjaajana toimii Topi Hellsten.

Kursseista, koulutuksista ja leireistä lisätietoja RKS:n nettisivuilta: http://rks.fi

Tuetaan mahdollisesti jäsenten arvokisoihin osallistumisia ja tarvittaessa matkakustannuksia. Ja järjestetään mahdollisesti tukitapahtumia rahojen keräämiseksi.

 

Junnujaos

Treenejä on tarkoitus jatkaa kesällä kerran viikossa. Myös junior handler- valmennusryhmän treenit jatkuvat. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään myös ulkopuolisia kouluttajia eri lajeista.

Junnujaos osallistuu Rauma show-näyttelyn järjestämiseen.

Nuorisovastaava osallistuu satakunnan kennelpiirin koulutustilaisuuksiin kaksi kertaa vuodessa.

 

Palveluskoirajaos

-talvikaudella treenataan Lunatanin hallissa Rauman vermuntilassa.

-kesäkausi treenataan Susivuoren koirakentällä maanataisin ja keskiviikkoisin

-harrasteinfoa pidetään tarvittaessa

-koulutuksia ja luentoja pidetään mahdollisuuksien mukaan

-ulkopuolisia kouluttajia hankitaan mahdollisesti

-tarpeen vaatiessa lähetetään harrastajia toimihenkilö- ja koulutusohjaajakurssille

-osallistutaan avajaisiin ja Rauma Showhun

-kokeita pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan

-vanhoja esteitä ja kalustoa kunnostetaan ja uusia hankitaan tarpeen mukaan

 

Tokojaos

Kevään aikana järjestetään kaikille avoin tokokoulutustoiminnan suunnittelu – ja kehittämistilaisuus (myös rally-tokon). Tilaisuudesta tiedotetaan yhdistyksen nettisivuilla ja facebook-ryhmässä.

Kesän ohjatut koulutukset alkavat perinteisesti Vapun jälkeen. Tiistai- ja torstai-illat on varattu TOKOa harrastaville. Ohjattuja koulutuksia järjestetään touko-kesäkuussa sekä elo-syyskuussa. Talvikautena jatketaan harjoittelua omatoimisesti, mutta yhdessä tokoa treenaavien tavoitteellisen (kisaavat/kisoihin tähtäävät) tokoryhmän muodossa. Rally-tokon ohjattuja ratatreenejä järjestetään talvikautena muutamia.

Ulkopuolinen tokokoulutuspäivä/viikonloppu on suunnitteilla.

Virallisia tokokokeita järjestetään 2kpl 9.6.2016 ja 17.9.2016 joista viimeinen on seuramestaruuskoe. Lisäksi järjestetään möllitokokoe/kokeita tarpeen mukaan.

Osallistutaan joukkueena SM-kisoihin ja piirimestaruuskisoihin (toko ja rally-toko). SM-kisajoukkueeseen hakeneille järjestetään keväällä yhteisiä treenihetkiä.

Osallistutaan Rauma Show 2016 järjestämiseen.

Vuodelle 2016 ehdotetaan uusien kilpailusarjojen lisäämistä vuoden-koirakilpailuihin: vuoden rally-toko-koira ja vuoden rally-toko-tulokas. Säännöt liitteenä.

 

Näyttelyjaos

Näyttelyjaos järjestää mahdollisuuksien mukaan näyttelykoulutusta ja kursseja. Koulutukseen tarvitaan lisää ohjaajia ja tiloja.  Tarvittaessa järjestetään näyttelymatkoja.

 

Näyttelyjaos osallistuu Rauma Show näyttelytoimikunnan toimintaan. Vuoden 2016 näyttelyn toimikunnassa edustajat ovat Harri Natunen, näyttelytoimikunnan puheenjohtaja, Leena Uskali-Leskinen, toimistopäällikkö ja Carita Natunen, näyttelyn sihteeri. Näyttely järjestetään Lähdepellon Urheilualueella 14.–15.5.2016, yhdessä Rauman Maalaiskunnan Metsästäjien, Rauman Ympäristön Urheilumetsästäjien, Rauman Seudun Erämiesten ja Rauman Metsästysseuran kanssa. Järjestäville seuroille järjestetään infotilaisuus toukokuussa näyttelyalueella, jonne kaikkien seurojen jäsenet ja jaostovastaavat ovat tervetulleita keskustelemaan näyttelyn järjestämisestä ja siihen liittyvistä yksityiskohdista.  Tilaisuudessa käydään läpi myös turvallisuusasioita.

 

Järjestämme yhdessä länsirannikon tuplanäyttelyn Mynämäen kanssa.

Näyttelyn suunnittelutilaisuus jaostovastaaville on 16.3.2016.

Näyttelyjaos järjestää ensiapukoulutuksen 5.3., ensisijaisesti toimistossa työskenteleville talkoolaisille.

Järjestetään maaliskuussa näyttelyn suunnittelutilaisuus jaostovastaavien kanssa.

Osallistutaan KoiraExpoon.