Toimintasuunnitelma 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

 

Yleistä

Kauden avajaiset pyritään järjestämään keväällä. Jatketaan koko jäsenistölle tarkoitettuja yhteisiä tapaamisia erilaisten koiraharrastukseen liittyvien teemojen parissa. Pyritään saamaan uusia harrastajia mukaan toimintaan eri lajeihin, myös peruskursseille ilman kilpailullisia tavoitteita.

Rauman Evidensia myöntää vuonna 2017 RKS:n jäsenille -10% alennuksen klinikan palveluista, tarvikkeista ja ruoasta. Alennuskortin voi noutaa klinikalta. Alennus on voimassa vuoden 2017 loppuun.

 

Luonnetestit 2017

Vuodelle 2017 on anottu vain yksi testi syyskuun ensimmäiseen viikonloppuun 2. – 3.9.2017, tuomareiksi on pyydetty samat kuin edellisinä vuosina eli Jorma Lankinen ja Sirpa Heilä.

 

Tiedotus

Jäsenistölle julkaistaan kevättiedote ja syystiedote sähköisesti yhdistyksen internetsivuilla. Yhdistyksen nettisivut pidetään ajan tasalla. Yhdistyksen sivuilla ei julkaista yritysten ilmoituksia (koskee myös facebook-sivua). Raumalainen ja nettisivut on edelleen yhdistyksemme tiedotuskanava.

 

Maja, kenttä ja kalusto

Keväällä pidetään majan ja kentän siivoustalkoot.

Kentälle laitetaan resurssien mukaan kohtuullisin kustannuksin salaojaputki, jotta majan edustan märin paikka saadaan kuivaksi. Selvitetään Ravakka-rahoituksen mahdollisuutta isompien hankkeiden osalta. Näyttelyjaos ei osallistu kentän kunnostukseen.

 

Kartoitetaan majan kuntoa ja nurmikenttää kunnostetaan resurssien mukaan.

 

Hankitaan uusi huussi majan läheisyyteen.

 

 

Agilityjaos

Talvikauden agilityharjoitukset pidetään Susivuorella “Hukkasuulissa”. Ensi talveksi haaveena löytää lämmin ja tilava halli.

Kesäkauden agilityharjoitukset pidetään Susivuoren koirakentällä.

Epävirallisia kilpailuja järjestetään resurssien mukaan.

Virallisia kilpailutapahtumia järjestetään 3 kpl:

* 5.- 6.6.2017

* 21.- 23.7.2017

* 9.- 10.9.2017

Uudet agilityn SM-joukkueen valintakriteerit vuodelle 2017: Joukkueen jäsenet valitaan Sagin rankingin perusteella paremmuusjärjestyksessä. Mikäli rankingista ei löydy kaikkia joukkueen jäseniä, voidaan tarvittaessa hyödyntää Agiwebin pistelaskujärjestelmää paremmuusjärjestys huomioon ottaen. Joukkue valitaan noin kaksi viikkoa ennen ilmoittautumisen päättymistä. Tarkempi päivä ilmoitetaan lähempänä kisa-ajankohtaa.

Harrastajainfoja ja luentoja pidetään tarpeen mukaan. Vanhoja esteitä ja kalustusta kunnostetaan ja uusia hankitaan tarpeen vaatiessa.

Lähetetään harrastajia toimihenkilö – ja koulutusohjaajakursseille tarpeen vaatiessa.

Hankitaan ulkopuolisia kouluttajia tarpeen mukaan

Osallistutaan Rauma show-näyttelyn järjestämiseen. Järjestetään mätsäri mikäli innokkaita järjestäjiä löytyy.

Agilityohjaajille järjestetään fysiikkatreenit, mikäli tarpeeksi osallistujia löytyy. Kursseista, koulutuksista ja leireistä lisätietoja RKS:n nettisivuilta: http://rks.fi Agilityleirin järjestäminen kesä/syksyn 2017 aikana.

Tuetaan mahdollisesti jäsenten arvokisoihin osallistumisia ja tarvittaessa matkakustannuksia. Erilaisia tukitapahtumia voidaan järjestää rahojen keräämiseksi.

Vuoden agilitykoira-kilpailuun tulee muutos vuodesta 2017 eteenpäin: 5 kilpailutuloksen sijaan huomioon otetaan jatkossa 10 parasta tulosta. Muuten pistelaskusäännöt pysyvät ennallaan.

 

Junnujaos

Junnujen on tarkoitus osallistua Rauman Show’n järjestelyihin samoissa tehtävissä, kuin aikaisemminkin. Junnut ovat kuitenkin valmiita auttamaan muissakin tehtävissä.

Junnuille on tarkoitus järjestää ohjelmaa kesäkaudella (toukokuu- kesäkuu sekä elokuu-syyskuu). Treeneissä on tarkoitus kokeilla edellisen vuoden tapaan eri lajeja sekä käydä kimppalenkeillä. Treenien päivää ei ole vielä päätetty.

Junior handler-treenejä järjestetään talvikaudella kerran kuukaudessa. Keväällä kartoitetaan tilanne ryhmäläisiltä, kuinka paljon he haluavat treenejä jatkossa. Mahdollisesti kysytään ulkopuolista vierailijaa kouluttamaan ryhmäämme.

Agilityryhmä jatkaa toimintaansa maaliskuulle saakka.

 

 

Palveluskoirajaos

-kesäkausi treenataan Susivuoren koirakentällä maanantaisin ja keskiviikkoisin

-talvikauden treenejä pyritään järjestämään resurssien mukaan.

-harrasteinfoja pidetään tarvittaessa

-koulutuksia ja luentoja pidetään mahdollisuuksien mukaan

-ulkopuolisia kouluttajia hankitaan mahdollisesti

-tarpeen vaatiessa lähetetään harrastajia toimihenkilö- ja koulutusohjaajakurssille

-osallistutaan avajaisiin ja Rauma Showhun

-kokeita pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan

-vanhoja esteitä ja kalustoa kunnostetaan ja uusia hankitaan tarpeen mukaan

 

Tokojaos

Kesän ohjatut koulutukset alkavat perinteisesti Vapun jälkeen. Tiistai- ja torstai-illat on varattu TOKOa harrastaville. Ohjattuja koulutuksia järjestetään touko-kesäkuussa sekä elo-syyskuussa. Talvikautena jatketaan harjoittelua omatoimisesti, mutta yhdessä tokoa treenaavien tavoitteellisen (kisaavat/kisoihin tähtäävät) tokoryhmän muodossa.

Ulkopuolinen tokokoulutuspäivä/-viikonloppu on suunnitteilla.

Virallisia tokokokeita järjestetään 2kpl (heinäkuu, ja syyskuu). Lisäksi järjestetään möllitokokoe/kokeita tarpeen mukaan.

Pyritään osallistumaan joukkueena SM-kisoihin ja piirimestaruuskisoihin. SM-kisajoukkueeseen hakeneille järjestetään keväällä yhteisiä treenihetkiä.

Osallistutaan Rauma Shown 2017 järjestämiseen.

Rally-Toko

Kesäkautena joitakin ohjattuja rally-tokokursseja järjestetään RKS:n kentällä tiistai- ja/tai torstai-iltaisin. Lisäksi tavoitteellisille omatoimitreenaajille perustetaan oma, kesäkautena viikoittain kokoontuva ryhmä. Pyritään saamaan RKS:lta oma joukkue rally-tokon suomenmestaruuskilpailuihin 19. elokuuta Seinäjoelle ja RKS:a edustavia kisaajia myös Satakunnan ensimmäisiin rally-tokon piirimestaruuskisoihin Ikaalisiin viikkoa myöhemmin. Talvikautena jatketaan omatoimisia treenejä harvakseltaan.

 

Näyttelyjaos

Näyttelyjaos järjestää mahdollisuuksien mukaan näyttelykoulutusta ja kursseja. Koulutukseen tarvitaan lisää ohjaajia ja tiloja.  Tarvittaessa järjestetään näyttelymatkoja.

Näyttelyjaos osallistuu Rauma Show näyttelytoimikunnan toimintaan. Vuoden 2017 näyttelyn toimikunnassa edustajat ovat Harri Natunen, näyttelytoimikunnan puheenjohtaja, ja Carita Natunen, näyttelyn sihteeri.  Toimistopäällikön paikka / edustus auki. Näyttelyn ajaksi tulevat toimistopäällikkö ja tuomarisihteeri yhdistyksen ulkopuolelta. Näyttely järjestetään Lähdepellon Urheilualueella 27.–28.5.2017, yhdessä Rauman Maalaiskunnan Metsästäjien, Rauman Ympäristön Urheilumetsästäjien, Rauman Seudun Erämiesten ja Rauman Metsästysseuran kanssa. Järjestäville seuroille järjestetään infotilaisuus 15.5. näyttelyalueella, jonne kaikkien seurojen jäsenet ja jaostovastaavat ovat tervetulleita keskustelemaan näyttelyn järjestämisestä ja siihen liittyvistä yksityiskohdista.  Tilaisuudessa käydään läpi myös turvallisuusasioita.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös Suomen Schipperke ry:n ja Suomen Australiankarjakoirat ry:n erikoisnäyttelyt.

Näyttelyjaos järjestää 1.2. ravintola Gotossa koulutuksen, jossa vetäjänä on Pekka Teini ja aiheena hankalat asiakastilanteet. Koulutus on räätälöity koiranäyttely-teemaan ja tarkoitettu niille, jotka tulevat näyttelyyn talkootöihin.

Järjestetään 4.4. näyttelyn suunnittelu- ja infotilaisuus jaostovastaavien kanssa.

Osallistutaan KoiraExpoon. Osallistutaan jaostovastaavan mahdollisen MV tai EUV matkan kuluihin. Tuetaan arvokisoissa palkittuja jäseniä.

 

VEPEjaos

Vepevastaavana aloittaa Tiina Justen.

Alkuvuodesta jaos osti peräkärryn veneen kuljetukseen. Muita pienempiä hankintoja on suunnitteilla, kuten pelastuspuku.

Rantana toimii jatkossa edelleen Vilokari ja maanpäännokka on jaoksen käytössä noin kerran viikossa

Match Show järjestetään maaliskuussa ja ainakin yksi tämän lisäksi(keväällä)

Soven järjestämistä suunniteltu alustavasti.