TOKO:n ja rally-tokon kurssit syksyllä 2018

RKS järjestää toko- ja rally-tokokoulutusta kurssimuotoisena, ja kaikki kurssit ovat vain RKS:n jäsenille. Yhdistyksen jäsenhakemuksen voit jättää tätä kautta: http://rks.fi/jasenhakemus/. Kurssit pidetään Susivuoren koulutuskentällä.

Hakuaika kursseille alkaa klo 8 maanantaina 16.7. ja jatkuu aina 24.7. asti. Hakuajan umpeutumisen jälkeen voit vielä tiedustella mahdollisia vapaita paikkoja. Jokaiselle kurssille haetaan lähettämällä ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen toko@rks.fi. Muista laittaa otsikoksi kurssin nimi (1 kpl), johon olet hakemassa! Jos haet monelle eri kurssille, lähetä jokaisesta oma erillinen hakemus. Kurssikuvaukset löydät alta.

Kurssihakemuksen viestikenttään tarvitaan seuraavat tiedot:

  1. Koiran ohjaajan nimi (henkilö joka osallistuu kurssille koiran kanssa)?
  2. Koiran kutsumanimi?
  3. Koiran rotu/monirotuinen?
  4. Koiran sukupuoli?
  5. Koiran ikä kurssin alkaessa?
  6. Oletko RKS:n jäsen vai vasta jättänyt hakemuksen?
  7. Pystytkö täyttämään talkoiluvelvoitteen Superviikonlopussa syyskuussa?*

Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssipaikan saaneet ovat velvollisia talkoilemaan vähintään kaksi tuntia (2h) Superviikonlopussa eli tokokokeessa tai rally-tokokisassa 15.-16.9.2018, pois lukien arkitottelevaisuus- ja pentukurssilaiset*. Jos jo etukäteen on tiedossa, että talkoilu ei Superviikonloppuna onnistu, voi korvaavasta talkoilusta neuvotella tokovastaavan kanssa.

Jokaiselle hakijalle ilmoitetaan viikon sisällä, mahduitko kurssille. Viimeistään ilmoittautumisajan umpeuduttua saat tarkemmat tiedot kurssista, maksutiedot yms. sähköpostiisi. Vahvistat kurssipaikkasi maksamalla kurssimaksun ennen kurssin alkamista saamiesi ohjeiden mukaisesti.

 

TIISTAISIN

Rally-tokon alkeiskurssi

Mitä: Kurssi on suunnattu koirille, joiden kanssa halutaan aloittaa rally-tokoharrastus. Kurssilla harjoitellaan rally-tokokisoissa vaadittavia taitoja aivan alkeista lähtien; katsekontaktin pitämistä, kylttitelineiden ja tötsien joukossa kulkemista, eteen istumista ja sivulle siirtymistä, eri asentoja sekä lajin sääntöjä. Kurssille otetaan enintään 6 koirakkoa.

Milloin: Viitenä (5kpl) peräkkäisenä tiistai-iltana klo 18.30-19.30, alkaen 7.8.

Kuka: ohjaajana Mimoza Vierikko

Hinta: 30e

Rally-tokon Superviikonloppuun valmennus (ALO/AVO)

Mitä: Haluaisitko osallistua rally-tokokisaan Superviikonloppuna? Ovatko perusteet kunnossa, mutta kisaamisen aloittaminen arveluttaa? Aiheuttaako joku tietty liike harmaita hiuksia? Pelottaako AVO-luokan korkkaaminen? Tule hiomaan liikkeet kuntoon ja hakemaan varmuutta kokonaiseen suoritukseen. Kurssille otetaan enintään 6 koirakkoa.

Milloin: Klo 18-19 tiistai-iltaisin 31.7., 7.8., 28.8. ja 4.9.

Kuka: ohjaajana Lea Törmä

Hinta: 25e

 

TOKO:n jatkokurssi

Mitä: Kurssilla keskitytään TOKO:n alkeiskurssilla opittujen taitojen vahvistamiseen ja suoritusvarmuuden saamiseen, sekä pyritään rakentamaan liikkeistä ehjiä kokonaisuuksia. Kurssille voivat osallistua alkeiskurssin käyneet tai vastaavat taidot hallitsevat koirakot. Kurssin harjoitukset tehdään jokaisen koirakon tason mukaan edeten kohden omia tavoitteita. Kurssille otetaan enintään 6 koirakkoa.

Milloin: Viitenä (5kpl) peräkkäisenä tiistai-iltana klo 19.30-20.30, alkaen 7.8.

Kuka: ohjaajana Mimoza Vierikko

Hinta: 30e

Pentukurssi syyskuu

Mitä: Pentukurssille voivat osallistua kurssin alkaessa 16 vk-10 kk ikäiset pennut. Pentujen kanssa harjoitellaan mm. kontaktia ohjaajaan, häiriöistä luopumista, luoksetuloa, hihnassa kävelyä, ohitustilanteita ja rauhoittumista. Pentukurssilla pyritään yhteisen tekemisen kautta luomaan hyvä pohja yhteistyölle koiran ja ohjaajan välillä. Kurssille otetaan enintään 6 koirakkoa.

Milloin: Neljänä (4kpl) peräkkäisenä tiistai-iltana klo 18-19, alkaen 4.9.

Kuka: ohjaajana Heli Grönroos

Hinta: 25e

TORSTAISIN

Pentukurssi elokuu

Mitä: Pentukurssille voivat osallistua kurssin alkaessa 16vk-10kk ikäiset pennut. Pentujen kanssa harjoitellaan mm. kontaktia ohjaajaan, häiriöistä luopumista, luoksetuloa, hihnassa kävelyä, ohitustilanteita ja rauhoittumista. Pentukurssilla pyritään yhteisen tekemisen kautta luomaan hyvä pohja yhteistyölle koiran ja ohjaajan välillä. Kurssille otetaan enintään 6 koirakkoa.

Milloin: Neljänä (4kpl) peräkkäisenä torstai-iltana klo 18-19, alkaen 2.8. (pois lukien 9.8.)

Kuka: ohjaajana Mari Bryggare

Hinta: 25e

Arkitottelevaisuuskurssi elokuu

Mitä: Arjen tottelevaisuudessa vaadittavien taitojen opettelua ja hiomista. Kurssilla harjoitellaan esimerkiksi kontaktin ottamista ohjaajaan, luoksetuloa, odottamista, hihnassa kävelyä ja hyvää käyttäytymistä. Kurssille otetaan enintään 6 koirakkoa.

Milloin: Kuutena (6kpl) peräkkäisenä torstai-iltana klo 19-20, alkaen 2.8. (pois lukien 9.8.)

Kuka: ohjaajana Mari Bryggare

Hinta: 30e

Rally-tokon AVO-VOI-ratatreenit

Mitä: Rally-tokon avoimen- ja voittajaluokan rataharjoittelua viikoittain vaihtuvilla rataprofiileilla. Yhdessä rakennetaan rata ja tutustutaan siihen, yksitellen treenataan ratasuoritusta ja lopuksi palaute suorituksesta kouluttajalta.

Milloin: Neljänä (4kpl) peräkkäisenä torstai-iltana klo 20-21, alkaen 23.8.

Kuka: ohjaajana Liisa Niemeläinen

Hinta: 25e

 

Selviytymispaketti rally-tokokisoihin aikoville

Mitä: Erityisesti Superviikonlopun rally-tokokisoihin aikoville ohjaajille suunnattu yhden illan lyhyt oppimäärä/kertaus siitä, mitä rally-tokokisassa pitää, kannattaa ja saa tehdä, jotta ei mokaa. Sopii kaikentasoisille kisaajille, illan anti kohdennetaan osallistujien mukaan. Tule hakemaan vinkkivitoset ja kikkakolmoset, joiden avulla kisaradalle suuntaamisen kynnys madaltuu. Koirat jätetään kotiin ja kahvikupit kaivetaan esiin.

Milloin: 16.8. klo 18 -> RKS:n maja

Kuka: luennoitsija Miia Hellsten

Hinta: 2e

 

TOKOn ja/tai rally-tokon omatoimitreeniryhmästä kiinnostuneet voivat tiedustella paikkoja suoraan tokovastaavalta (toko@rks.fi).

 

Tiina Kuusiston koulutukset 6.10., 3.11. ja 6.12.

Tiina Kuusisto tulee kouluttamaan tokoa (ja rally-tokoa) Eurajoen hallille koko päiviksi kolmen koulutuksen sarjana 6.10., 3.11. ja 6.12. Eli nyt on mahdollisuus pitkäjänteiseen koulutukseen vierailevan kouluttajan kanssa!

Koulutus sopii erilaisille koirakoille aina vasta-alkajista ylempien luokkien treenaajille. Tiinan kanssa voit treenata tokon liikkeitä perusasennosta kiertonoutohässäkkään. Rally-tokoilijat voivat treenata Tiinan kanssa esimerkiksi seuraamista, käännöksiä, asennonvaihtoja, peruuttamista, jääviä liikkeitä, mutta rally-tokokylttien oikeaoppiseen suorittamiseen ei Tiinalta opastusta saa.

Tokon ylempiin luokkiin tähtääville voidaan perustaa koulutuspäivien sisälle ”treenirinki”, jonka kanssa käydään yhdessä läpi liikkeiden harjoittelu pala palalta. Tämän jälkeen jokainen saa vielä kysyä itselleen räätälöityjä vinkkejä.

Tiinan erityisosaamista on koirien motivointi ja vireenhallinta eli jos koiraa ei aina kiinnosta, on yli-innokas tai keskittymisessä on toivomisen varaa, voitte keskittyä näihin haasteisiin. Myös rauhoittumisen eri tilanteissa ja ympäristöissä voi ottaa koulutuksen kohteeksi. Tiina on positiivinen ja kannustava kouluttaja, joka löytää potentiaalia jokaisesta koirakosta!

Koulutuksen hinta on RKS:n jäsenille 55 euroa/kolme koulutusta tai 22 euroa/koulutus. Jokaisella koirakolla on 30 minuuttia omaa treeniaikaa ja koko päivän saa seurata toisten koulutusta, jos haluaa. Ensimmäisellä kerralla on luento, jossa käsitellään onnistuneita treenejä, treenikuplaa ja toimintatapoja virheiden varalle.

HUOM! Tiinan koulutuksiin ilmoittautuminen 4.7. alkaen RKS:n jäsenille toko@rks.fi, muille ilmoittautuminen avataan syksymmällä.