VEPE eli vesipelastuskoe

Tutustumispäivä 10.6.2023

Vesipelastusjaos järjestää jäsenille vesipelastuksen (VEPE) tutustumispäivän 10.6.2023. Aamupäivän ryhmä klo 9-13 ja iltapäivän klo 14-18. Hinta 15e/koira.

Käymme päivän aikana läpi SOVE luokan liikkeitä ja kaikki harjoitteet tehdään koirien ehdoilla. Aikaisempaa kokemusta lajista ei vaadita. Koiran tulisi kuitenkin olla uintitaitoinen ja perustottelevainen. Varmistathan että koirallasi on voimassa olevat rokotukset.

Ilmoitathan sähköpostissa seuraavat tiedot: omistajan nimi ja puhelinnumero, koiran kutsumanimi, hieman tietoa teidän aikaisemmasta harrastustaustasta sekä ilmoittaudutko aamu- vai iltapäivän ryhmään. Ilmoittautuminen on sitova (huomioiden säävaraus). Kumpaankin ryhmään otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä kuusi ensimmäistä koirakkoa.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: rks.vepe (a) gmail.com

Mitä on vesipelastuskoe?

Vesipelastuskokeella testataan koiran fyysistä kuntoa ja kykyä toimia vedessä.

Vesipelastuskoe koostuu erilaisista vedessä suoritettavista liikkeistä. Liikkeitä ovat mm. veneestä hyppy, veneen hinaus, esineen vienti ja hukkuvan pelastus. Liikkeet ja liikkeiden suoritustavat vaihtelevat tasoluokittain.

Mikä on lajin tarkoitus?

Vesipelastuskokeiden tarkoituksena on pitää yllä erityisesti landseer- ja newfoundlandinkoirarotuisten koirien pelastusvaistoa ja uintitaitoa.

Kokeen tarkoituksena on myös kehittää vesipelastuksen harrastajia ja heidän yhteistoimintaansa, lisätä tietoa koiran koulutuksesta ja sen soveltuvuudesta pelastustoimintaan vedessä sekä testata koiran rodunomaisia taipumuksia.

Miten harrastus aloitetaan?

Koiraa voi alkaa totuttaa veteen jo pentuiässä (uintiharjoittelua), mutta veteen meneminen pitää olla omaehtoista. Varsinaisen liikkeiden harjoittelun voi aloittaa jo nuorella koiralla, mutta liikaa rasitusta tulee välttää. Koiran tulee olla perustottelevainen ja uintitaitoinen.

Vepevastaavana Rauman Käyttö- ja Seurakoirissa toimii Tiina Justén ja Emmi Heino. Saat heihin yhteyden sähköpostitse osoitteesta rks.vepe (a) gmail.com.

Löydät lisätietoa vepestä esimerkiksi Kennelliiton nettisivuilta, osoitteesta https://www.kennelliitto.fi/koiraharrastukset/kokeet-ja-kilpailut/vesipelastuskoe