Vuoden rally-tokokoira ja vuoden rally-tokotulokas

Kilpailusarjoja on kaksi: vuoden rally-tokokoira ja vuoden rally-tokotulokas. Koiran ohjaajan tulee olla RKS:n jäsen.

Vuoden rally-tokokoirakilpailuun voivat osallistua kaikki kyseisenä vuonna kilpailleet koirat.

Vuoden rally-tokotulokaskilpailuun voivat osallistua vain ne koirat, jotka kilpailivat virallisissa rally-tokokilpailuissa ensimmäistä kertaa vuoden aikana.

Pisteitä laskettaessa otetaan huomioon enintään kolme (3) tulosta ja lisäpisteisiin oikeuttavat suoritukset. Pisteet lasketaan ainoastaan virallisten kilpailujen yksilösuorituksista.

Mikäli useampi koira saa saman pistemäärän, voittaa ylemmässä luokassa kilpaileva koira. Jos saman pistemäärän saaneet koirat kilpailevat samassa luokassa, lasketaan kilpailuista saadut pisteet yhteen ja korkeimman pistemäärän saanut koira voittaa. Jos pisteet tämänkin jälkeen menevät tasan, voittaa koira, jolla on korkeampi pistemäärä yksittäisestä kilpailusta.

Vuoden rally-tokokoirakilpailussa palkitaan kolme (3) parasta koiraa. Lisäksi palkitaan vuoden rally-tokotulokas. Voittajien nimet julkistetaan ja palkinnot jaetaan vuosittain yhdistyksen vuosikokouksessa. 

Tulokset (kilpailujen päivämäärä, paikka, pisteet, tulos, koiran virallinen nimi, linkki Koiranet-tietoihin, koiran kutsumanimi sekä ohjaajan ja omistajan nimi) tulee ilmoittaa sähköpostitse 31.12 mennessä osoitteeseen rks.tokojaos (at) gmail.com .

Varsinaiset pisteet

Varsinaisiin pisteisiin lasketaan kolme ilmoitettua tulosta (myös SM-karsinta tai finaalirata) ja näiden kilpailujen sijoituksista saatavat pisteet.

PisteetALOAVOVOIMES
90 - 100 p.681012
80 89 p.46810
70 - 79 p.2468

Sijoitus: 1. = 3 p.   2. = 2 p. 3. = 1 p.

Lisäpisteet

Lisäpisteitä voi saada kaikista vuoden kilpailuista, myös niistä tuloksista, joita ei ole ilmoitettu kolmen varsinaisiin pisteisiin laskettavan tuloksen joukkoon.

Valioituminen 10 p.

Koulutustunnukset RTK1 = 1 p.   RTK2 = 2 p. RTK3 = 3 p. RTK4 = 4 p.

Tuomarin palkinto (TP) 2 p.

Piirimestaruuskilpailun sijoitus ylimmässä luokassa 1. = 6 p.   2. = 4 p. 3. = 2 p

SM-kilpailujen karsintaradan ja finaaliradan yhteistulos

1. = 12 p.   2. = 10 p. 3. = 10 p.   4. = 9 p. 5. = 8 p. 6-10. = 7 p.   11-20. = 6 p.