Koulutukset


Toko- ja rally-tokokoulutukset

Tokojaos järjestää keväällä 2024 kursseja RKS:n hallilla Eurajoella. Kursseille otetaan pääsääntöisesti neljä koirakkoa. Etusijalla kursseille ovat tokojaoksen kouluttajat ja muut aktiivisesti jaoksen toimintaan osallistuneet. Kaikilla kursseille osallistuvilla koirilla tulee olla voimassaolevat rokotukset! Suosittelemme myös voimassaolevaa kennelyskärokotetta (rokote ja/tai nenäsumute). Lue lisää rokotuksista täältä.

LUE TÄMÄ ENNEN KUIN HAET:

Huomaathan, että mikäli haet kursseille RKS:n jäsenenä, tarvitset jäsennumerosi, jotta voit saada jäsenhintaisen laskun! Jäsennumero löytyy myClub-tililtäsi. Ilman jäsennumeroa lähetettyjä hakemuksia ei lasketa mukaan jäsenten ilmoittautumisiin, vaan ne huomioidaan vasta seuraavalla viikolla ei-jäsenten ilmoittautumisissa, mikäli tilaa on jäänyt. Osallistujalla tulee myös olla maksettuna jäsenmaksu, sekä aikaisemmat kurssi-/koulutuslaskut.

Mikäli et tiedä jäsenyytesi tilaa, ole yhteydessä jäsensihteeriin sähköpostitse rks.jasensihteeri@gmail.com (kouluttajat eivät osaa vastata jäsenyyksiin liittyviin kysymyksiin).

RKS:n jäsenten hakuaika: pe-su 1.-17.12.2023
Ei-jäsenten hakuaika: ma 18.12.2023 alkaen (mikäli tilaa jää)

Kursseille haetaan sähköpostitse. Kirjoita sähköpostin otsikkoon hakemasi kurssin nimi. Ilmoita hakemuksessa seuraavat tiedot:

– Oma nimesi
– RKS:n jäsennumero
– Koirasi nimi, ikä ja taso / muut tiedot
– Halutessasi voit kirjoittaa myös miksi haet kurssille, jotta kouluttaja tietää hakijan toiveet ja motiivit kurssin osalta.

Hakuajan jälkeen kouluttajat valitsevat kurssien osallistujat ja ilmoittavat kaikille hakijoille tuloksesta. Osallistujille lähetetään lasku, joka tulee sähköpostiin ja jäsenen myClubiin. Lasku tulee olla maksettuna eräpäivään mennessä tai viimeistään ennen kurssin alkua (lähetä kuva kuitista kouluttajalle ennen kurssin alkua). Kurssi-ilmoittautuminen on sitova.

Tulossa olevat kurssit


Pentukurssit


Pentukurssi, 4 krt

Pentukurssi on suunnattu alle 1-vuotiaille koirille. Suosittelemme pentukursseja aikaisintaan n. 4kk ikäiselle pennulle, jotta olette jo ehtineet hieman tutustua toisiinne ennen kurssille tuloa. Koirien alaikäraja 15 viikkoa, mikäli pentu saanut myös rabiesrokotteen 12-viikkoisena (varoaika 21vrk).

Pentukurssilla harjoittelemme mm. kontaktin ottamista ja pitämistä, luopumista, maahanmenoa, odottamista, ihmisten tervehtimistä ja luoksetuloa sekä toisten koirien ohittamista. Perustottelevaisuusharjoituksissa keskitymme omistajan opettamiseen (miten asiat opetetaan oikein pennulle) ja jo opittujen taitojen harjoittelemista häiriön alla. Kurssista on sitä enemmän hyötyä, mitä enemmän treenailee kurssikertojen välissä arjessa.

Kurssille otetaan neljä koirakkoa.

Kurssikerrat: maanantaisin 8.1., 15.1., 22.1. ja 29.1. klo 17:30-18:30
Paikka: RKS Halli, Eurajoki
Kurssin hinta: 40€, ei-jäsenet 75€
Kouluttaja ja hakemukset: Marianne Vataja / rks.tokojaos(at)gmail.com

Pentujatko, 4 krt

Pentukurssin jatkokurssillekurssille ovat tervetulleita kaikki alle 1v käiset koirat.  Suosittelemme jatkokurssia, mikäli olette jo osallistuneet jollekin pentukurssille.

Pentujatkolla jatkamme harjoittelemaan mm. kontaktin ottamista ja pitämistä, luopumista, maahanmenoa, odottamista, ihmisten tervehtimistä ja luoksetuloa sekä toisten koirien ohittamista. Perustottelevaisuusharjoituksissa keskitymme jo opittujen taitojen harjoittelemista häiriön alla. Kurssista on sitä enemmän hyötyä, mitä enemmän treenailee kurssikertojen välissä arjessa.

Kurssikerrat: maanantaisin 5.2., 12.2., 19.2. ja 26.2. klo 17:30-18:30
Paikka: RKS Halli, Eurajoki
Kurssin hinta: 40€, ei-jäsenet 75€
Kouluttaja ja hakemukset: Marianne Vataja / rks.tokojaos(at)gmail.com

Pentukurssi, 4 krt (joka toinen viikko)

Pentukurssi on suunnattu alle 1-vuotiaille koirille. Koirien alaikäraja 15 viikkoa, mikäli pentu saanut myös rabiesrokotteen 12-viikkoisena (varoaika 21vrk). Pentukurssilla harjoitellaan perusasioita kuten rauhoittumista, häiriöistä luopumista, hihnakäytöstä ja yleistä yhteistyötä ohjaajan kanssa.

 Kurssille otetaan neljä koirakkoa.

Kurssikerrat: maanantaisin 12.2., 26.2., 11.3. ja 25.3. klo 18:00-19:00
Paikka: RKS Halli, Eurajoki
Kurssin hinta: 40€, ei-jäsenet 75€
Kouluttaja ja hakemukset: Johanna Heimola / jonnu(at)dnainternet.net


TOKO-kurssit


TOKO perusteet, tekniikka ja mielentila, 8 krt

Kurssi on tarkoitettu koirakoille, joilla on perushallinta kunnossa ja ne voivat treenata myös ryhmässä. Tarkoitus on perehtyä TOKOn perusteisiin, tekniikkaan ja mielentilaan, sekä oppia myös analysoimaan omaa suoritustaan, eli kurssilla ei harjoitella koevalmiita suorituksia. Kurssikerrat on jaettu neljään teemaan, eli jokaista teemaa kohti on kaksi treenikertaa: ensimmäisellä kerralla harjoituksia tehdään hallissa yksi koira kerralla ja seuraavalla viikolla treenaamme samat harjoitukset pareittain / ryhmässä tehtävästä riippuen.

Kurssille otetaan neljä koirakkoa.

Kurssikerrat: maanantaisin 8.1., 15.1., 22.1., 29.1., 5.2., 12.2., 19.2. ja 26.2. klo 17:00-18:00
Paikka: RKS Halli, Eurajoki
Kurssin hinta: 80€, ei-jäsenet 115€
Kouluttaja ja hakemukset: Henna Junnila / henna(at)henmaris.fi

TOKOn tehtävät, kokonaisuudet ja palkattomuus, 8 krt

Kurssi on tarkoitettu koirakoille, joilla on perushallinta ja TOKOn liikkeet hallussa vähintään ALO-luokan verran. Tarkoitus on tehdä TOKOn tehtäviä eri luokista osallistujien tason mukaan. Kurssi on jaettu neljään teemaan, eli jokaista teemaa kohti on kaksi treenikertaa: ensimmäisellä kerralla treenataan tehtäviä pilkottuina yksi koirakko kerrallaan ja valmistellaan kokeenomaisia suorituksia ja jälkimmäisellä kerralla samat liikkeet tehdään pareittain / ryhmässä / kokeenomaisesti. Koiran tule siis pystyä treenaamaan liikkeitä hallissa vapaana samaan aikaan toisen koiran kanssa.

Kurssille otetaan neljä koirakkoa.

Kurssikerrat: maanantaisin 4.3., 11.3., 18.3., 25.3., 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4. klo 17:00-18:00
Paikka: RKS Halli, Eurajoki
Kurssin hinta: 80€, ei-jäsenet 115€
Kouluttaja ja hakemukset: Henna Junnila / henna(at)henmaris.fi


RALLY-TOKO-kurssit


Rally VOI/MES, 6 krt

Kurssi sopii koirakoille, jotka joko kisaavat ylemmissä luokissa tai tähtäävät sille tasolle. Kurssi sisältää ylempien luokkien kylttitehtävien suorittamista sekä rataharjoituksia.

Kurssille otetaan neljä koirakkoa.

Kurssikerrat: maanantaisin 8.1., 15.1., 22.1., 29.1. 5.2. ja 12.2. klo 18:30-20:00

Paikka: RKS Halli, Eurajoki
Kurssin hinta: 60€, ei-jäsenet 95€
Kouluttaja ja hakemukset: Liisi Vinho / liisi.vinho(at)gmail.com

Rally alkeet, 4 krt

Kurssilla opetellaan rally-tokon perusasioita: perusasentoa, seuraamista, tutustutaan kyltteihin ja tehdään alokasluokan liikkeitä. Kurssi sopii ihan kaikille, jotka haluavat tehdä jotain kivaa yhdessä, ikään, rotuun tai kokoon katsomatta.

Kurssille otetaan neljä koirakkoa.

Kurssikerrat: maanantaisin 22.1., 29.1., 19.2. ja 26.2. klo 16:30-17:30
Paikka: RKS Halli, Eurajoki
Kurssin hinta: 40€, ei-jäsenet 75€
Kouluttaja ja hakemukset: Emmi Mäkinen / emmi.amanda.makinen(at)gmail.com

Rally ALO, 8 krt

Kurssilla tehdään rally-tokon alokas tuokan tehtäviä, sekä ratapätkiä / rataa koirakoiden tason mukaisesti.

Kurssille otetaan neljä koirakkoa.

Kurssikerrat: maanantaisin 4.3., 11.3., 18.3., 25.3., 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4. klo 18:00-19:00
Paikka: RKS Halli, Eurajoki
Kurssin hinta: 80€, ei-jäsenet 115€
Kouluttaja ja hakemukset: Sanna Tetri / sanna.tetri(at)gmail.com


Muut kurssit


HARRASTUSKOIRAN PERUSKURSSI

Ei kursseja tällä hetkellä.

ARKITOTTELEVAISUUS- JA MUUT KURSSIT

Ei vapaita kurssipaikkoja tällä hetkellä

DOBO-KURSSIT

Ei kursseja tällä hetkellä

NOSEWORK

Ei vapaita kurssipaikkoja tällä hetkellä